TREBALL nutrició i activitat física.
(per completar aquetst treball s'han d'utilitzar els gràfics de l'entrada anterior d'aquest blog)
(per completar aquetst treball s'han d'utilitzar els gràfics de l'entrada anterior d'aquest blog)
- Anota tot el què menges durant la setmana en el full adjunt (pots confeccionar-ho tu mateix). Cal anotar-ho tot, incloses les picades entre hores. Si menges un caramel o algú et convida a una galeta, això també conta.
- Observa la teva dieta del dilluns i compara-la amb les pautes de la dieta equilibrada del punt 4 dels apunts i treu conclusions. S’ajusta la teva dieta a les racions que es recomanen per cada grup d’aliment? Si és així podràs dir que els percentatges de glúcids, proteïnes i greixos són correctes, si no és així, digues quins nutrients i aliments sobren i quins falten.
- Anomena les fruites, hortalisses i verdures que menges el dimarts. Són correctes aquestes racions?. Com haurien de ser?. Hi ha algun dia d’aquesta setmana que hagis ingerit una quantitat més correcta d’aquests grups d’aliments?
- Quantes vegades menges carn i de quin tipus a la setmana (les racions d’embotit de l’entrepà només les contam com a un quart de ració)?. Són correctes aquestes racions setmanals? Com haurien de ser?
- Quantes vegades menges peix i de quin tipus a la setmana? Podries menjar-ne més?
- Quantes vegades menges ous a la setmana? Són correctes aquestes racions setmanals?.
- Quantes vegades menges llegums i de quin tipus?. Són suficients aquestes racions setmanals?
- Són correctes les racions dels grups 3 i 6 del dimecres? I les del grup 1 del dissabte?
- Enumera tot el què menges a la setmana de bolleria industrial tipus donuts o galletes envasades (greixos saturats i sucres refinats), altres dolços (pastisseria i casolans); xocolatines; patatilles, doritos, chetos o similars; begudes amb gas o amb cafeïna (colas, refrescs). Recorda que totes aquestes coses tenen molt de sucre o molts de greixos o ambdues coses i treu conclusions del què has anotat.
- Calcula les calories que gastes el dijous (empra el full 2 adjunt i la informació dels apunts). Del mateix dia anota més o menys els grams de cada aliment ingerit (empra full 3) o pesa’ls en una bàscula de cuina i calcula les kcal ingerides amb la taula de composició dels aliments. Podriem dir que la ingesta i la despesa calòrica són equilibrades?
- Després d’haver respost a totes aquestes preguntes, treu conclusions de com podries millorar la teva dieta (mínim mig foli).
Dilluns
|
Dimarts
|
Dimecres
|
Dijous
|
Divendres
|
Dissabte
|
Diumenge
|
Berenar
|
||||||
Berenar institut
|
||||||
Dinar
|
||||||
Berenar
|
||||||
Sopar
|
Activitat 5 | ||
HORES | ACTIVITAT | KILOCALORIES CONSUMIDES |
De 0 a 1 h | ||
De 1 a 2 h | ||
De 2 a 3 h | ||
De 3 a 4 h | ||
De 4 a 5 h | ||
De 5 a 6 h | ||
De 6 a 7 h | ||
De 7 a 8 h | ||
De 8 a 9 h | ||
De 9 a 10 h | ||
De 10 a 11 h | ||
De 11 a 12 h | ||
De 12 a 13 h | ||
De 13 a 14 h | ||
De 14 a 15 h | ||
De 15 a 16 h | ||
De 16 a 17 h | ||
De 17 a 18 h | ||
De 18 a 19 h | ||
De 19 a 20 h | ||
De 20 a 21 h | ||
De 21 a 22 h | ||
De 22 a 23 h | ||
De 23 a 24 h | ||
Total: |
Activitat 5 | ||
Aliment ingerit | pes (grams) | kcal |
SUMA kcal ingerides |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada